Bezbedan vaginalni probiotik tokom cele trudnoće

Bezbedan vaginalni probiotik tokom cele trudnoće

Poslednjih 20 godina, naučnici širom sveta veoma su posvećeni istraživanju svih dobrih strana probiotskih bakterija. Dokazano je do sada da osim što imaju ulogu u jačanju imunog sistema da su odlični i za gastrointestinalne poremećaja i normalno funkcionisanje creva, u prevenciji i lečenju kožnih promena kao i lečenju i prevenciji vaginalnih i urinarnih infekcija. Upotreba vaginalnih probiotika u trudnoći je od velikog značaja, jer  tokom ovog perioda telo žene prolazi kroz imunološke i hormonske promene. Korišćenje vaginalnih probiotika u periodu trudnoće reguliše vaginalnu floru i održava zdravlje. Na taj način sprečava se rast i razmnožavanje gljivica i bakterija koje mogu da dovedu do vaginalne infekcije trudnice i da negativno utiču na talji tok trudnoće...

 

U trudnoći je veoma važan dobar imunitet, jer imuni sistem prolazi kroz faze i promene tokom perioda trudnoće. Važno je održavanje zdrave vaginalne flore, održavanja balansa vaginalne mikrobiote i dobrog imuniloškog odgovora vaginalne sluznice kako bi se trudnica zaštitila od urogenitalnih infekcija. Vaginalnu floru čine dobri mikroorganizmi koji u vagini stvaraju nepovoljne uslove za rast i razvoj uzročnika bolesti.  Najzastupljeniji su laktobacili (dobre bakterije) koje sprečavaju razmnožavanje uzročnika infekcija. Trudnoća je period koji veoma pogoduje razvoju vaginalnih infekcija, tako da 30-40% trudnica ima problema sa vaginalnim infekcijama. Zbog promene pH vrednosti i smanjenja kiselosti može doći do prekomernog razmnožavanja patogenih mikroorganizama.

 

Najbolji vaginalni probiotik tokom perioda trudnoće

 

Tokom različitih životnih perioda vaginalna pH vrednost se menja. Kod devojčica je pH vrednost oko 7, tokom reproduktivnog perioda žene vrednost se menja od 4,5 u prvoj fazi ciklusa, 6,8 - 7,2 tokom ciklusa i ovulacije i pred kraj ciklusa manja od 4,5. U periodu trudnoće pH vrednost vaginalne flore se menja pa žene tada sklonija vaginalnim infekcija. Vaginalne infekcije se mogu javiti i u prvom, drugom i trećem trimestru. Vaginalni sekret je upravo znak da je došlo do poremećaja vaginalne flore, s tim što treba znati da ukoliko primetite sekret to ne znači nužno da je došlo i do infekcije.

 Vaginalni probiotik u obliku vaginalnih kapsula OptiVag® sadrži dva pažljivo odabrana, klinički ispitana vaginalna soja laktobacila (dobre bakterije). Ove dobre bakterije stabilizuju pH vagine i proizvode mlečnu kiselinu koja pomaže prirodnoj odbrani u borbi protiv infekcija. OptiVag® će brzo rešiti disbalans vaginalne flore do koga dolazi usled smanjenja broja dobrih bakterija. Kada se smanji broj dobrih bakterija broj loših bakterija i gljivica se naglo povećava izazivajući vaginalne infekcije.

 

Ovo su najčešći razlozi zbog kojih dolazi do disbalansa vaginalne flore:

  • upotreba antibiotika
  • hormonske promene
  • prekomerno korišćenje proizvoda za intimnu higijenu
  • deterdženti, omekšivači, sintetički veš
  • svakodnevna upotreba dnevnih uložaka
  • dijabetes

 

OptiVag® vaginalnu kapsulu aplikujte duboko u vaginu uveče pred spavanje. Koristite 7 do 10 dana u kontinuitetu ili po preporuci lekara i duže. Svakim danom korićšenja osetićete poboljšanje jer dolazi do nadoknade laktobacila, do regulisanja vrednosti vaginalnog pH i balansa vaginalne mikrobiote. OptiVag®- om do zdrave vaginalne mikrobiote.

 

#vaginalni_probiotik #trudnoca #probiotik_trudnoca #optivag

PREPORUČUJEMO PROIZVOD

OptiVag

OptiVag

10 vaginalnih kapsula

plus icon

Sličan sadržaj

Prednost i značaj vaginalnog probiotika   Ljudski organizam je dom brojnim bakterijama, virusi ...
Infertilitet, ili neplodnost može biti često bolna i emotivna tema za mnoge parove koji se suoča ...
Insulinska rezistencija je metaboličko stanje koje se karakteriše povišenim nivoom insulina u kr ...