Cytofem control - Vreme je za promenu, kontrola IR, kontrola težine

Cytofem control - Vreme je za promenu, kontrola IR, kontrola težine

Insulinska rezistencija je metaboličko stanje koje se karakteriše povišenim nivoom insulina u krvi. Insulin je hormon koji luči pankreas i ima ključnu ulogu u održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi. Njegova osnovna funkcija je transport glukoze iz krvi u ćelije organizma kako bi se iskoristila za energetske potrebe.

Kada dolazi do insulinske rezistencije, ćelije slabo reaguju ili ne reaguju na insulin, što dovodi do povećanja nivoa insulina u krvi. Budući da glukoza nije adekvatno transportovana u ćelije, njen nivo takođe raste u krvi, što rezultira visokim nivoom šećera u krvi.

 

Simptomi insulinske rezistencije uključuju pojačanu glad i želju za unosom rafinisanih ugljenih hidrata, prekomernu žeđ, učestalo mokrenje, lako dobijanje na težini i teško mršavljenje, osećaj pospanosti i zamora, nedostatak energije i hronični umor. Uz to i  neredovan menstrualni ciklus, lošu koncentraciju, bezvoljnost ili rasejanost.

Važno je napomenuti da sami simptomi ne mogu sa sigurnošću potvrditi prisustvo insulinske rezistencije. Neophodno je obaviti analizu krvi radi provere nivoa šećera i drugih faktora koji mogu ukazivati na ovo stanje. Takođe, insulinska rezistencija može biti povezana sa drugim poremećajima kao što su visok krvni pritisak, nizak nivo "dobrog" holesterola i visoki trigliceridi, pa je važno posetiti lekara radi dijagnoze i tumačenja simptoma u kombinaciji sa rezultatima laboratorijskih analiza.

 

Prevencija insulinske rezistencije

Jedan od načina prevencije insulinske rezistencije je smanjenje telesne težine. Tako se kod osoba sa prekomernom težinom  značajno može smanjiti rizik od razvoja dijabetesa, jer  gubitak 5-7% telesne težine može smanjiti rizik za više od 25%. Takođe, prestanak pušenja je važan korak u prevenciji srčanih bolesti i moždanog udara, ali takođe može pomoći u sprečavanju dijabetesa.

Redovno vežbanje takođe igra ključnu ulogu u kontroli lučenja insulina. Fizička aktivnost čini mišiće osetljivijim na insulin, čime se pomaže telu da prevaziđe insulinsku rezistenciju. Preporučuje se najmanje 30 minuta fizičke aktivnosti svakog drugog dana.

Smanjenje hroničnog stresa je takođe važno, jer visok nivo kortizola, hormona stresa, može povećati nivo šećera u krvi i doprineti insulinskoj rezistenciji. Tehnike za smanjenje stresa, kao što su vežbe disanja, meditacija ili joga mogu biti korisne.

Uz ove opšte mere koje su gotovo svima poznate naša preporuka je proizvod CYTOFEM control. CITOFEN control je inovativna kombinacija aktivnih komponenti koja može pomoći u prevenciji insulinske rezistencije i sindroma policističnih jajnika (PCOS). CYTOFEM control povećava osetljivost insulinskih receptora u organizmu, smanjuje nivo insulina i glikemije, i reguliše insulinsku rezistenciju.

Osim toga, CYTOFEM control može normalizovati menstrualni ciklus, poboljšati sazrevanje jajnih ćelija i povećati fertilitet kod žena sa sindromom policističnih jajnika. Takođe smanjuje simptome kao što su maljavost, akne i alopecija, koji su često povezani sa insulinskom rezistencijom. Takođe može doprineti smanjenju telesne težine i BMI-a, poboljšati raspoloženje i povećati energiju.

CYTOFEM control se preporučuje ženama u reproduktivnom periodu koje imaju insulinsku rezistenciju, sindrom policističnih jajnika, infertilitet ili povećanu telesnu težinu. Takođe je prikladan za tinejdžerke starije od 12 godina.

Preporučuje se uzimanje CYTOFEM control preparata,  jednom do dva puta dnevno, rastvaranjem kesice praška direktno u ustima ili u čaši vode. Preporučuje se upotreba pola sata pre obroka ili 2 sata nakon obroka, a optimalni efekat se postiže kontinuiranom upotrebom tokom 12 nedelja.

Ukratko, kombinacija promene životnih navika kao što su smanjenje telesne težine, vežbanje i smanjenje stresa, zajedno sa upotrebom CYTOFEM controla, može biti korisna u prevenciji insulinske rezistencije i smanjenju rizika od razvoja dijabetesa tipa 2.

 

#cytofem_control #insulinska_rezistencija #ir #kontrola_tezine

 

Sličan sadržaj

Prednost i značaj vaginalnog probiotika   Ljudski organizam je dom brojnim bakterijama, virusi ...
Infertilitet, ili neplodnost može biti često bolna i emotivna tema za mnoge parove koji se suoča ...
Insulinska rezistencija je metaboličko stanje koje se karakteriše povišenim nivoom insulina u kr ...