Da li su i zašto u letnjem periodu češće urovaginalne infekcije kod žena?

Da li su i zašto u letnjem periodu češće urovaginalne infekcije kod žena?

Letnji period godine donosi sa sobom mnoge radosti, duge sunčane dane, odlazak na odmor, boravak na plažama i bazenima. Međutim, mnogim damama, ovaj period godine može doneti i neke neugodnosti, kao što su češće pojave urinarnih i vaginalnih infekcija. Mnoge žene primećuju da se tokom letnjih meseci povećava učestalost ovih infekcija, što može biti poprilično frustrirajuće i neprijatno i u velikoj meri pokvariti odmor i uživanje.

Postavlja se pitanje zašto su urinarne i vaginalnie infekcije češće tokom leta?

Jedan od glavnih razloga je povećana vlažnost u intimnom području usled znojenja i nošenja kupaćih kostima ili uske odeće koja ne dozvoljava koži da diše. Vlažno okruženje stvara idealne uslove za razmnožavanje bakterija i gljivica, što može dovesti do infekcija.

 

Još jedan faktor koji doprinosi povećanoj učestalosti urinarnih i vaginalnih infekcija tokom leta su česte posete javnih bazena, tuševa na plažama i javnih toaleta. Dugotrajno nošenje mokrih kupaćih kostima ili nagli prelazak iz hladne, klimatizovane prostorije u toplu spoljašnju sredinu mogu oslabiti vaš imunitet i olakšati nastanak infekcije. Javna kupališta, plaže, akvaparkovi mogu biti leglo bakterija i gljivica, koje se mogu preneti na intimno područje prilikom korišćenja zajedničkih prostorija. Osim toga, često sedenje na vlažnim ili prljavim površinama ( klupice, ležaljke na plažama), mogu povećati rizik od infekcija.

Naravno mora se napomenuti da urinarne i vaginalne infekcije nisu nužno ograničene samo na letnji period, ali su češće zbog svih  ovih faktora koji se javljaju tokom letnjih meseci. Da  biste smanjili rizik od infekcija, važno je održavati intimnu higijenu, nositi udobnu i odeću od prirodnih materijala, redovno se tuširati nakon posete javnih kupališta i izbegavati dugo sedenje na vlažnim ili prljavim površinama.

 

Prevencija i lečenje urovaginalnih infekcija kod žena

 

Lečenje i prevencija urinarnih i vaginalnih infekcija su ključni za održavanje zdravlja ženske intimne regije, posebno tokom letnjeg perioda. Jedan od efikasnih načina  jeste upotreba vaginalnih probiotika kao što je OptiVag.

OptiVag je vaginalni probiotik koji pruža lokalno dejstvo i pomaže u obnavljanju vaginalne flore i regulisanju vaginalnog pH nivoa. Sastoji se od odabranih sojeva laktobacila, kao što su Lactobacillus rhamnosus i Lactobacillus gasseri, koji su prirodno prisutni u zdravoj vaginalnoj flori. Ovi probiotici pomažu u održavanju optimalne ravnoteže mikroorganizama u vagini, sprečavajući prekomerni rast štetnih bakterija ili gljivica.

Kada je reč o lečenju, OptiVag može biti efikasan u tretmanu akutnih bakterijskih vaginoza i vulvovaginalne kandidijaze. Vaginalne kapsule se primenjuju lokalno i brzo deluju na obnavljanje vaginalne mikrobiote i regulaciju vaginalnog pH nivoa.

 

Uzimanje jedne vaginalne kapsule tokom 7 do 10 dana može pomoći u suzbijanju infekcije.

Važno je napomenuti da se pre upotrebe OptiVag ili bilo kojeg drugog vaginalnog probiotika treba posavetovati sa lekarom ili farmaceutom, kako biste  dobili odgovarajuća uputstva o načinu primene i doziranju, uzimajući u obzir individualne potrebe i stanje pacijenta.

Uz korišćenje vaginalnih probiotika kao što je OptiVag, prevencija je takođe veoma važna. Održavanje higijene intimne regije je važno, ali treba i izbegavati upotrebu parfimisanih gelova, sapuna, vlažnih maramica i toalet papira sa mirisima. Preporučuje se nošenje pamučnog donjeg veša koji dozvoljava koži da diše, kao i izbegavanje boravka u vlažnom kupaćem kostimu. Važno je održavati  higijenu tokom ciklusa što podrazumeva redovno menjanje tampona ili uložaka.

Uz pravilnu higijenu i upotrebu vaginalnih probiotika kao što je OptiVag, možete smanjiti rizik od urinarnih i vaginalnih infekcija tokom leta i uživati u svojim letnjim aktivnostima bez nelagodnosti.

 

#urovaginalne_infekcije #optiVag #urinarne_infekcije #vaginalne_infekcije

PREPORUČUJEMO PROIZVOD

OptiVag

OptiVag

10 vaginalnih kapsula

plus icon

Sličan sadržaj

Prednost i značaj vaginalnog probiotika   Ljudski organizam je dom brojnim bakterijama, virusi ...
Infertilitet, ili neplodnost može biti često bolna i emotivna tema za mnoge parove koji se suoča ...
Insulinska rezistencija je metaboličko stanje koje se karakteriše povišenim nivoom insulina u kr ...