Smanjenje maljavosti i akni uz Cytofem Control

Smanjenje maljavosti i akni uz Cytofem Control

Pojačana maljavost kod žena - Hirzutizam kao i česta pojava akni može biti uzrokovana različitim faktorima, uključujući hormonalne promene, genetiku, upotrebu određenih lekova ili zdravstvene probleme kao što su sindrom policističnih jajnika (PCOS) ili hipotireoza. Policistični ovarijalni sindrom je složen hormonski poremećaj, dosta čest kod žena u generativnom periodu (od 15. do 49. godine života).

 

PCOS (Policistični ovarijalni sindrom) prate sledeći simptomi:

  • izostanak menstruacije
  • pojačana maljavost
  • proređivanje kose
  • gojaznost
  • insulinska rezistencija
  • dijabetes
  • pojava akni

U 95% pojačana maljavost je posledica povišenog nivoa androgena (muskih polnih hormona) što je slučaj kod sindroma policističnih jajnika. Dijagnoza se postavlja na osnovu anamneze, kliničke slike, određivanja nivoa hormona u krvi, kao i ultrazvučnim pregledimom jajnika.


Kako se rešiti problema maljavost i kako se boriti protiv akni?

 Da biste rešili problem maljavosti i uklonili akne prva i osnovna stvar jeste da počnete sa lečenjem uzroka, a to znači u ovom slučaju da treba dovesti u red rad hormona. To možete postići na više načina, a jedan od njih je promena načina ishrane. Izbegavajte proste ugljene hidrate (sećere i belo brašno), uvedite u ishranu što više voća, povrća, vlakana, ribe i mlečnih proizvoda. Sve vrste šećera morate da svedete na minimum, a ishrana treba da sadrži što više vitamina, a najviše fosfora, kalcijuma, hroma, kalijuma, sumpora, cinka, selena i vitamina A, C i B. Vitamin B6 sprečava povećano lučenje testosterona koji uzrokuje neželjene dlačice na licu, tako da  konzumiranjem hrane bogate vitaminom B6 kao što su banane, piletina, riba, krompir i lešnik možete smanjiti maljavost na licu. Fizička aktivnost je takođe jako bitna. Odvojite svaki dan po 30 minuta za vežbe ili šetnju bržim hodom. Fizička aktivnost će dovesti do gubitka suvišnih kilograma i stabilizovanja menstrualnih ciklusa i ovulacije.

 

Ukoliko Vam je već postavljena dijagnoza policističnih jajnika, onda Vam toplo preporučujemo CYTOFEM Control®.

CYTOFEM Control® je dodatak ishrani, koji je namenjen ženama u reproduktivnom periodu, a sadrži jedinstvenu kombinaciju mioinozitola, aktivne folne kiseline, hroma i ekstrakta šafrana. Veoma je prijatnog ukusa zbog arome nara. Proizvod je u obliku praška koji se može direktno sipati u usnu duplju ili ga razmutite u manjoj količini vode i popijte.

 

Moramo da napomenemo da je CYTOFEM Control® namenjen prvenstveno ženama sa policističnim ovarijalnim sindromom (PCOS), ženama sa poremećajima menstrualnog ciklusa, kao i  ženama koje imaju insulinsku rezistenciju. On će vam pomoći da održite hormonsku ravnotežu, regulišete neredovne menstrualne cikluse, smanjite telesnu težinu i regulišete insulinsku rezistenciju.Uz to, uticaće na smanjenje maljavosti, akni i gubitka kose nastale kao posledica povećanja nivoa muških polnih hormona.Treba ga koristiti minimum 12 nedelja u kontinuitetu za optimalni efekat a po potrebi i proceni lekara i duže. Preporučuje se njegova upotreba pola sata pre obroka ili dva sata nakon obroka. Zbog direktnog uticaja na nivo glukoze u krvi, CYTOFEM Control® smanjuje potrebu za slatkišima, grickanjem i dovodi da smanjenja telesne težine i BMI. CYTOFEM Control® takođe poboljšava sazrevanje jajnih ćelija čime daje svoj pozitivan doprinos na ostvarenje trudnoće.

 

#cytofemcontrol #smanjenje_maljavosti #smanjenje_akni #pcos #maljavost #akne #CYTOFEM Control

Sličan sadržaj

Prednost i značaj vaginalnog probiotika   Ljudski organizam je dom brojnim bakterijama, virusi ...
Infertilitet, ili neplodnost može biti često bolna i emotivna tema za mnoge parove koji se suoča ...
Insulinska rezistencija je metaboličko stanje koje se karakteriše povišenim nivoom insulina u kr ...