Inofem dodatak ishrani sa mio-inozitolom i folnom kiselinom 60 kesica

Inofem, 
dodatak ishrani sa mio-inozitolom i folnom kiselinom

Inofem je proizvod koji je po najsavremenijim preporukama lekara različitih specijalnosti efikasan u tretmanu insulinske rezistencije i policističnih jajnika. Sadrži mio-inozitol (2000 mg) i folnu kiselinu (200μg). Proizvod je zasnovan na poslednjim dostignućima tehnologije čime je garantovan njegov najviši kvalitet.

ukus limuna


Kome je namenjen?

Inofem je namenjen za:
Tretman i održavanje hormonske ravnoteže žena, za regulaciju neredovnih menstrualnih ciklusa
Regulaciju hiperandrogenizma (utiče na regulaciju i balans polnih hormona – testosterona, progesterona, estrogena)
Smanjenje hirzutizma (odnosno pojačane maljavosti na odredjenim delovima tela), opadanje kose
Smanjenje akni kod adolescentkinja
Regulaciju insulinske rezistencije i smanjenje telesne težine
Stimuliciju ovulacije i poboljšanje kvaliteta oocita kod steriliteta
Efikasno poboljšanje metaboličkih parametara, uključujući lipidni status.

Način delovanja

Zbog svog sastava i dejstva, Inofem je namenjen prvenstveno ženama sa policističnim ovarijalnim sindromom (PCOS), ženama sa poremećajima menstrualnog ciklusa, ženama koje imaju insulinsku rezistenciju.
Svoj pozitivan efekat ispoljava preko glavnog sastojka mio-inozitola, koji je prirodni sastojak u našem organizmu, a kada se dodatno unese ima ključnu ulogu u regulaciji dejstva mnogobrojnih hormona i hipeperinsulinemije. Mio-inozitol, kao sekundarni glasnik, je neophodan za regulaciju insulinske rezistencije, hiperinzulinemije, prevencije nastanka dijabetesa, smanjenjem potrebe za slatkišima i napadom gladi. Kod žena posebno je važna njegova uloga u regulaciji ovulacije i sazrevanja kvalitetne jajne ćelije, kao i regulaciji neredovnih menstrualnih ciklusa.

Sastav

Inofem sadrži čiste i kvalitetne aktivne supstance, mioinozitol i folnu kiselinu, sa strogo kontrolisanim procesom proizvodnje. Ne sadrži gluten, lako se rastvara u vodi. Prijatnog je ukusa limuna. Mio-inozitol je važan element ćelijskog zida i biohemijskih posrednika u našem telu. Mio-inozitol utiče na reakciju ćelije na insulin (hormon koji učestvuje u metabolizmu ugljenih hidrata). Uz to, naučne studije koje su izvedene u poslednje dve decenije su pokazale značaj uloge koju mio-inozitol ima u procesu zrenja oocita u jajnicima.
Folna kiselina pripada grupi B vitamina i ima uticaja ne brojne metaboličke funkcije u organizmu. Folna kiselina omogućava održavanje normalnog metabolizma homocisteina i sinteze aminokiselina. Takođe učestvuje u ćelijskoj deobi (uključujući deobu oocita) i podržava normalnu hematopoezu.
Kod žena koje planiraju trudnoću folna kiselina je obavezna preporuka ginekologa radi prevencije spine bifide.

Način primene

Jednom ili dva puta dnevno rastvoriti sadržaj kesice u čaši vode i popiti.
Ne uzimati sa kafom ili sokom.

Način čuvanja

Pre upotrebe pažljivo pročitati uputstvo. Čuvati na hladnom i suvom mestu van domašaja dece. Pre upotrebe potražite savet od lekara ili apotekara. Preporučeni način doziranja se ne sme prekoračiti.

Sličan sadržaj

Šta je PCOS? Sindrom policističnih jajnika (PCOS) se smatra najčešćim endokrinološko-ginekološ ...
Šta je insulinska rezistencija? Insulinska rezistencija je metaboličko oboljenje koje nastaje u ...