ViDetril sprej 1000IU vitamin D3 15ml, uljani rastvor u spreju, 150 doza

ViDetril sprej 1000IU, vitamin D3, uljani rastvor u spreju

Vitamin D3 reguliše metabolizam kalcijuma i fosfora i zbog toga se koristi u terapiji osteoporoze i nakon preloma kostiju. Podiže imunitet, smanjuje zapaljenje, štiti ćelije srca, nervnog sistema i mišića. Pokazao je efekat u smanjenju hipertenzije, kao i kod pacijenata sa dijabetesom. Podstiče rast i sazrevanje ćelija u organizmu, posebno kod dece. Koristi se kao prevencija i suportativna terapija kod pacijenata obolelih od kancera. Podiže nivo odbrambenih mehanizama u plućima, posebno u normalnom lučenju plućnog surfaktanta tokom virusnih i bakterijskih respiratornih infekcija. U visokim dozama je efikasan u terapiji multiple skleroze a zbog neuroprotektivnog efekta koristi se i kod neuropatija i zapaljenskih procesa na nervima. Posebno mesto ima u terapiji infertiliteta kako muškaraca, tako i žena. Kod muškaraca podstiče sazrevanje spermatozoida i povećava njihovu pokretljivost, dok kod žena utiče na kvalitetno sazrevanje jajnih ćelija, pravilan ciklus i adekvatnu pripremu za začeće. Koristi se i u prevenciji autoimunih bolesti kod odraslih i dece. Efikasnost je pokazao u terapiji COVID19 infekcije i zbog toga se nalazi u svim protokolima za lečenje ove bolesti.

15ml 150 doza


Kome je namenjen?

Neadekvatan nivo Vitamina D u serumu ima više od 50% stanovništva
Svaka druga osoba zahteva suplementaciju vitaminom D

Obavezna suplementacija:

osobama koje se ne izlažu suncu
trudnicama
deci
starijim osobama
pacijentima sa osteoporozom i nakon koštanih preloma
imunodeficijentnim osobama
osobama koje žele potomstvo i koje ulaze u proces IVF, asistirane inseminacije i drugim medicinskim procedurama za dobijanje potomstva
pacijentima sa dijabetesom i kardiovaskularnim bolestima
gojaznim pacijentima i osobama na restriktivnim dijetama
pacijentima sa neurološkim obolenjima
pacijentima sa akutnim i hroničnim respiratornim bolestima
pacijentima obolelim od kancera
pacijentima obolelim od COVID19

Način delovanja

ULJANA FORMA VITAMINA D (ViDetril®) omogućava značajno veću bioraspoloživost u odnosu na druge farmaceutske oblike. Staklena ambalaža omogućava najadekvatniji vid čuvanja ovakvog oblika. Ukus jagode vrlo efikasno maskira uljani oblik i omogućava da ga rado prihvataju i deca. Jedan potisak je 1000 IU, aplikuje se na jezik.

Sastav

U jednoj dozi 1000 IU (25mcg) vitamina D.

Način primene

upotreba: 1 -2 sprej doze dnevno ili po preporuci lekara

Način čuvanja

Pre upotrebe pažljivo pročitati uputstvo. Čuvati na hladnom i suvom mestu van domašaja dece. Pre upotrebe potražite savet od lekara ili apotekara. Preporučeni način doziranja se ne sme prekoračiti.

Sličan sadržaj

ViDetril –Potreba za vitaminom D u letnjem periodu   Vitamin D je ključan nutrijent koji je ne ...
  Ako ste žena u 30-im, 40-im ili 50-im godinama, vreme je da razmislite koji značaj ima vitami ...
Alergije- bolest 21.veka Alergije predstavljaju nepravilan način funkcionisanja imunog sistema ...